Un conte sobre la vida

El Cementiri de Roques Blanques acull el taller de contes “De muda en muda”, que explica als més menuts els canvis i les emocions que experimentem al llarg de la vida

Barcelona, 26 d’octubre de 2011.- El proper dimarts 1 de novembre, dia de Tots Sants, té lloc el taller de contes “De muda en muda”, dirigit a famílies amb infants a partir de 3 anys amb l’objectiu de poder promoure el treball de les emocions relacionades amb el cicle vital a través del joc i l’expressió. Organitzat per Serveis Funeraris Integrals (SFI) i l’associació AVES, el taller es durà a terme al Cementiri Comarcal de Roques Blanques en dues sessions: de 10.30 a 11.30 hores i de 12 a 13 hores.

L’activitat té com a element central la narració teatralitzada del conte De muda en muda, de l’escriptora Paloma Maldonado, editat especialment per al taller i que explica la història d’un cuc de seda que es transforma en papallona. De muda en muda s’inicia amb un taller d’expressió oral i plàstica, on es treballa amb diferents elements i objectes que viuen un procés de transformació a mesura que es desenvolupa l’activitat. D’aquesta forma, s’experimenta amb els processos vitals i les emocions, tot prenent com a referent el cuc de seda, protagonista del conte.

De muda en muda s’emmarca en un projecte global anomenat Art i absència, que també contempla tallers per a adolescents, adults i professionals, sempre amb l’objectiu de treballar els cicles de la vida, la pèrdua i el dol a través de l’expressió artística, la comunicació i el diàleg. Segons la pedagoga Neus Ballesteros, directora del projecte Art i absència, “a través del que es treballa en aquests tallers, volem donar espai al diàleg i posar nom al que pensem i sentim a l’entorn de les pèrdues i els canvis vitals”. L’objectiu és que tant infants com adults aprenguin a reconèixer i viure les emocions amb naturalitat.

Art i absència es duu a terme durant tot l’any a la seu d’AVES a Barcelona i a diversos centres que sol·liciten els tallers. “És la primera vegada que plantegem un taller de contes al cementiri –comenta Joan Ventura, director de Cementiris de SFI- però creiem que és positiu que els més menuts s’apropin amb “normalitat” a aquests espais, acompanyats de la família. Des de petits és important que puguin entendre que la mort és part de la vida. A més, creiem que un espai natural com Roques Blanques és òptim, ja que permet que l’activitat es pugui fer en plena muntanya, envoltats d’arbres i de natura. No és un cementiri “tradicional”, sinó entès com un parc i obert a tothom”.

Sobre SFI

Serveis Funeraris Integrals (SFI) és el grup líder en la gestió de serveis funeraris, tanatoris i cementiris de la província de Barcelona. Amb més de 300 anys d’experiència en el sector funerari, SFI dóna cobertura actualment a 148 poblacions de Catalunya. Entre els tanatoris que gestiona cal destacar el Tanatori Ronda de Dalt, a Barcelona, elTanatori Gran Via L’Hospitalet, el Tanatori de Sant Boi i diversos centres a les comarques del Garraf –Sitges i Vilanova i la Geltrú¬¬-, Penedès, Baix Llobregat i Alt Empordà. SFI gestiona també el Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, al Papiol.